Testováno v Sazce: Nejlepší parťáky udělá ze zaměstnanců dětský úsměv

09. 5. 2018

1 min.

Testováno v Sazce: Nejlepší parťáky udělá ze zaměstnanců dětský úsměv

„Jako tradiční podporovatel sportu spolu s Českým olympijským výborem už čtvrtým rokem pořádáme pro děti Sazka Olympijský víceboj. Podat pomocnou ruku mohou i sami zaměstnanci. Věříme, že možnost pobavit se, užít si setkání s olympioniky a vidět štěstí v dětských očích, nám pomáhá zvyšovat štěstí i na pracovišti,“ uvádí HR ředitelka Sazky Kateřina Lukášová. Hlavním cílem projektu je rozhýbat co nejvíce dětí na základních školách. Žáci plní v hodinách tělocviku jednoduché disciplíny, soutěží mezi sebou v regionálních kolech a ti nejlepší si vybojují účast na republikovém finále. Školy mohou získat dvakrát ročně třeba trénink se slavným sportovcem. Na koho čeká odměna, to určí losování v budově Sazky.

Letos na vlně zimní olympiády

Na jaře proto tělocvičny po celé republice praskaly ve švech natěšenými dětmi, které se nemohly dočkat setkání se slavnými sportovci. Například v Mostě přivítaly kajakářku Kateřinu Kudějovou, ve Velkém nad Veličkou si zatrénovaly s výškařkou Michaelou Hrubou a Sobotku rozhýbala mistryně světa ve sportovním aerobiku Denisa Barešová. Vybrané skupinky žáčků pak na pěti stanovištích plnily disciplíny většinou inspirované zimní olympiádou. Každý sportovec si pro ně připravil i něco speciálního ze svého tréninku. „Vidět ty nadšené děti je skvělý zážitek, sama jsem z Mostu, chodila jsem tady do školy a za nás nic podobného nebylo,“ říká Hanka Škrlová z divize Finance.

Na chvíli zpět do školních let

Dobrovolníci z řad zaměstnanců dětem měřili čas, pomáhali s náčiním, a hlavně mohutně fandili. „Moc jsem si to s dětmi užil, úplně jsem se vrátil do školních let, kdy jsme v tělocviku běhávali překážkovou dráhu,“ říká Igor Fusek z Kontaktního centra. Absolvoval už tři tréninky, při posledním měl na starosti celé stanoviště biatlonu. „Nejvíc se mi líbilo, jak si děti navzájem fandily a hecovaly se. Tady vůbec nešlo o to, že nějaký tým vyhraje a dostane ceny, tady byla zábava a úplně olympijská atmosféra,“ doplňuje Igor. 

„Já jsem pomáhal měřit čas na překážkové dráze s Kačkou Kudějovou. Děti se tam ještě musely převlékat do vodáckého oblečení, tak to bylo i o týmové spolupráci,“ vysvětluje svoji úlohu v tréninku Lukáš Jelínek z divize Technology. To ostatně potvrzují i sami zaměstnanci: „Mám radost, že se věnujeme právě sportování dětí, to má podle mě smysl. Všem v Sazce doporučuju, ať se taky zapojí,“ Hanka Škrlová z divize Finance.

Bavilo by i tebe podporovat z firmy sportování dětí? Nahlédni do Sazky, právě nabírají! 

Hľadáte svoju ďalšiu pracovnú príležitosť?

Viac ako 200 000 kandidátov našlo prácu s Welcome to the Jungle

Preskúmať pracovné miesta