Všetko, na čo sa po návrate do práce tešíme (alebo aj nie)

14. 5. 2020

3 min.

Všetko, na čo sa po návrate do práce tešíme (alebo aj nie)
autor
Marlène Moreira

Journaliste indépendante.

Čakali ste, že sa čoskoro vrátite k rutine „brainstormingových porád“, srandičiek pri káve alebo k obedom v kantíne? Omyl! Chýba vám pracovisko alebo ani nie? Bol to pre vás čas o všetkom porozmýšľať? Ste na pokraji zúfalstva alebo sa máte celkom fajn? Ponúkame vám zoznam vecí, ktorých sa určite neviete dočkať (a možno ani nie).

Na čo sa tešíme

  • 1. Kancelária. Skutočná kancelária
    Ste jeden z mnohých, ktorých „kancelária“ spočíva v počítači balansujúcom na konferenčnom stolíku a kôpke kníh? Máte v obývačke na maximum natiahnutú nabíjačku, na ktorej ste sa už trikrát potkli? Žiaden strach, určite si čoskoro nájdete tú pravú ergonomickú stoličku a obľúbený stojan na perá. Vaša mačka bude možno sklamaná, keďže sa bežne prechádzala po vašej kláves…fdmjksadfoukjh.

  • 2. Váš parťák
    Ste nerozluční od chvíle, keď vám v prvý týždeň zachránil krk po tom, čo ste zasekli papier v tlačiarni. Ste ako Chandler a Joey. Kolegovia vás podozrievajú, že telepaticky komunikujete a len málokedy vydržíte nežartovať viac ako tri hodiny o niečom, čo chápete len vy. Dobrá správa! Vďaka rúškam váš uštipačný úškrn len tak ľahko nezbadajú.

  • 3. Konverzácia… aj na iné témy než COVID-19
    Určite sa nepúšťate do debaty s kolegom – účtovníkom, ktorý sa len nedávno stal odborníkom na epidemiológiu, a rozpráva o svojich najbláznivejších teóriách („Áno, áno, tabasco naozaj funguje, povedal Trump.“). Vy ale dobre viete, že toto nepotrvá večne. Čoskoro sa vrátite k bežnej rutine: obedy v kantíne, počasie, najlepšie seriály na Netflixe a najnovšie prešľapy stážistov.

  • 4. Kávičkovanie
    Hlavné centrum klebiet a informácií, kde sa počas prestávky o živote vo firme dozviete všetko… aj o tom fešákovi z druhého poschodia („Neuveríš! Vraj bol v karanténe s tou babou z marketingu!“). Po niekoľkotýždňovom výpadku máte čo doháňať: kto na čom pracoval, kto s kým četoval. „Koľko záhad pred nami, môj milý Watson,“ povedal by Sherlock Holmes.

  • 5. Trochu vkusu
    V karanténe sa váš dospelácky život na chvíľu zastavil. Môžete byť celý deň v pyžame, skúšať nezvyčajné účesy, zabudnúť na úpravu svojho zovňajška či obliecť si tú istú spodnú bielizeň dva dni po sebe. Koniec koncov sa aj tak trochu neviete dočkať, keď sa budete znovu podobať na svoje ja na instagramových fotkách a získate späť svoj dôstojný vzhľad.

Týmto sa zoznam nekončí. Čoskoro sa vrátite k internetu (rýchlemu a spoľahlivému), pôjdete s kolegami po práci na pohárik (viac-menej alkoholického charakteru), získate späť svoju motiváciu (potrebnú najmä, ak je šéf nablízku) a stretnete svojich obľúbených kolegov (a ďalších). Dokonalá pracovná atmosféra!

Na čo sa veľmi netešíme

  • 1. Dopravná špička
    Ach… spomínate si na trúbenie a príjemnú vôňu spotených spolucestujúcich? Či už do práce dochádzate autom, alebo MHD, na tieto každodenné strasti nejde len tak ľahko zabudnúť. Možno naše utrpenie zmiernia „hygienické opatrenia“ a „vzájomný odstup“. Ktovie?

  • 2. Neónky na toaletách
    Dobre viete, že vám (kruté) zrkadlo na toaletách ukáže stav vašej post-karanténnej pokožky: mastnota, vyrážky, vačky pod očami. Nehovoriac o bledom tóne vašej pleti po 2 mesiacoch v izolácii, vďaka ktorej môžete seriózne zvažovať rolu v ďalšej časti Twilightu.

  • 3. Kantína
    Po niekoľkých týždňoch jedenia sladkostí vám pestrejšia strava určite neuškodí. A (možno) sa vám podarí zapnúť nohavice. Napriek tomu vás predstava desaťminútového čakania v rade na gordon bleu bez chuti a obeda s kolegom, ktorému pri jedení môžete spočítať všetky zuby, veľmi nenadchýna. Ako vám len rozumieme…

  • 4. Nepríjemný humor (a sexistické vtipy) niektorých kolegov
    Obávate sa, ako sa karanténa negatívne podpíše na správaní vášho kolegu Roberta. O to viac, že ste sa počas posledného videohovoru dozvedeli, že sleduje šou Temné kecy. Vždy sa správa trochu nemiestne. Áno, návrat do práce znamená aj návrat idio… ľudí.

  • 5. Porady
    Brainstorming: 9.00, brífing: 10.00, správa z brífingu: 11.00. Ups, už je obed a nemali ste čas všetko stihnúť. No nič, počká to do poobedia. Teraz sa musíte poponáhľať po gordon bleu, aby ste sa vyhli čakaniu v rade.

A nakoniec, tešili ste sa na návrat do práce tak veľmi, len aby sa vám z nej lepšie odchádzalo? Je totiž viac ako isté, že najpopulárnejšou tému po návrate budú… dovolenky! Nuž, taký je život v kancelárii… podobne, ako sa spieva v jednej slovenskej ľudovke: „Ani ťa nechcem, ani ťa nemilujem, ani ťa už nemám rád.“

Preložila Zuzana Chovancová

Foto: Welcome to the Jungle

Sledujte Welcome to the Jungle na Facebooku, prihláste sa na odber noviniek a nechajte si posielať naše články každý týždeň.

Probíraná témata