Work for more: Nová vizuálna identita Welcome to the Jungle

25. 6. 2020

3 min.

Work for more: Nová vizuálna identita Welcome to the Jungle
autor
Alex de las Heras

Head of Brand & Communications at Welcome to the Jungle

Kariéra je celoživotná cesta, preto by nám naša práca mala dávať zmysel. Namiesto neustálych zmien pozícií a hľadania niečoho lepšieho by sme sa však mali naučiť vyťažiť z pracovného sveta čo najviac.

Od roku 2015 plníme našu misiu. Vytvárame pozitívny pohľad na svet práce, ktorý pomáha všetkým ľuďom na pracovnom trhu nájsť a získať to, čo potrebujú. Každý deň vyzývame firmy k budovaniu firemnej kultúry, ktorá priláka tých správnych ľudí. Učíme ich vytvárať si silné, dlhodobé vzťahy so svojimi zamestnancami. Záujemcom o prácu poskytujeme možnosť nazrieť do spoločností, vďaka čomu získajú predstavu, aké hodnoty firmy vyznávajú, a rozhodnú sa, pre koho by chceli pracovať.

To by možno úplne stačilo. Pre skutočne udržateľný svet práce však musíme celý zážitok transformovať ešte viac. Nie je to len o pracovných pozíciách a informáciách. Chceme prekopať samotný koncept práce. Welcome to the Jungle je spoločnosť, ktorá vytvára úplne nový zážitok z práce. Chceme zmeniť to, ako práca vyzerá a prečo ju robíme. Dnes uvádzame novú identitu našej značky, ktorá reflektuje a podporuje našu ambíciu.

Naša nová vizuálna identita

Aby sme zladili dizajn s našou misiou, meníme svoje logo. Welcome to the Jungle je naša hlavná značka, pod ktorou vytvárame mediálny obsah aj všetky SaaS produkty.

Pripravte sa na nový farebný dizajn, ktorý vás bude odteraz sprevádzať na všetkých našich platformách. Ktorá farba vystihuje Welcome to the Jungle najviac? Zvolili sme žltú. Je svieža, hrejivá a radostná. Paleta sekundárnych farieb prináša variáciu a hĺbku v prípadoch, keď nepotrebujeme tak radikálne upútať pozornosť našou žiarivou žltou.

image

Welcome to the Jungle používa dva druhy písma. Prvým je font Welcome, ktorý bol navrhnutý špeciálne pre Welcome to the Jungle dizajnérmi z Violaine & Jeremy. Stelesňuje osobnostné črty našej značky a dodáva našej typografii jasný vizuálny charakter. V druhom písme Work Sans sú písané všetky texty. Ľahko sa číta, najmä ak je v menšej veľkosti.

image

Vytvárame udržateľný pracovný svet

Veríme, že práca je viac než len miesto, kam prídete a robíte to, čo máte. Práca znamená všetko, čo sa na pracovisku deje, všetko, čo vaša práca ovplyvňuje, a všetko, čo ovplyvňuje vašu prácu. Súčasťou práce je všetko, čo sa jej týka – a týka sa jej všetko. Zamyslite sa nad tým, ako veľmi vaša práca ovplyvňuje váš život. Nahliadnutím do zákulisia každodenných povinností spoločností chceme, aby ľudia otvorili svoje mysle a predstavili si, ako by im práca mohla pomôcť dosiahnuť to, kým sa chcú stať, profesijne aj osobnostne. Tento originálny nápad, svieži a úprimný nový pohľad na prácu, ktorý stojí za naším novým mottom – Work for More – môže znamenať novú éru zamestnania.

image

Meníme nielen naše logo a farebnú paletu. Na našej novej domovskej stránke budete môcť objavovať najnovšie ponuky práce od rôznych firiem a naučiť sa všetko o pracovnom živote vďaka našim článkom, podcastom a videám. Čoskoro nájdete celý mediálny obsah, určený záujemcom o prácu, študentom, zamestnancom, freelancerom aj HR profesionálom, na jednom mieste, rozdelenom do kategórií tak, aby bolo pre vás ešte jednoduchšie nájsť si svoju cestu.

Či už ste zamestnanci, študenti, alebo odborníci z HR sveta, sledujte aktuality pomocou nášho spravodajstva a dostávajte výber našich najlepších článkov priamo do emailovej schránky.

image

Zmeny prichádzajú zvnútra. Platí to aj pre našich klientov

Chceme, aby všetci pochopili, že jedinou skutočnou firemnou výhodou sú ľudia. Veríme, že len firmy, ktoré si svojich zamestnancov vážia, sú hrdé na to, aký zážitok z práce vytvárajú, a ktorým záleží na firemnej kultúre, sú zároveň firmy, ktoré sa snažia rásť, uspieť a vytvárať zmenu. Spôsob, akým firmy fungujú, sa prenáša do toho, ako sú vnímané navonok.

Preto v zákulisí vytvárame SaaS produkty, ktoré menia zážitok z práce. Už sme vytvorili platformu – práve túto, na ktorej čítate tento článok! Vďaka nej pomáhame odstraňovať mnohé problémy, s ktorými bojujú rastúce firmy. Naše produkty im umožňujú vytvárať pozitívny imidž a budovať lepšie vzťahy na pracovisku.

image

V roku 2017 sme spustili Welcome Kit, ATS systém na správu uchádzačov o prácu, ktorý umožňuje firmám poskytnúť kandidátom počas výberového procesu ten najlepší zážitok. Platforma je súčasťou našej novej identity. Najbližšie mesiace budeme pracovať na ďalších inováciách, aby sme zlepšili užívateľský zážitok a predstavili nové služby.

Všetky naše články z oblasti HR a budúcnosti pracovného sveta nájdete na tejto platforme. Viac o našich produktoch a službách sa dozviete z novej B2B stránky Welcome for Pros, kde si budete môcť zároveň sťahovať aj inšpiratívne e-knihy.

image

Veríme, že naša vízia budúcnosti je udržateľná. Ako inšpirovaná a motivovaná generácia to dokážeme. Ak sa stane zážitok z práce našou prioritou, všetci – či už tí, ktorí prácu hľadajú, alebo ju vytvárajú – získajú vďaka tomu viac. Ide o bohatší, naplnenejší, šťastnejší a pozitívnejší spôsob, ako pracovať aj ako žiť.

Nech už pracujete na čomkoľvek, veríme, že spolu dosiahneme viac.