Aké je to pracovať v KPMG? Zaujímaví klienti a skvelá partia!

04. 3. 2020

3 min.

Aké je to pracovať v KPMG? Zaujímaví klienti a skvelá partia!

Pravdepodobne len málokto dnes nepozná audítorskú a poradenskú spoločnosť KPMG. V súčasnosti pôsobí v 147 krajinách po celom svete, kde je v pobočkách zamestnaných vyše 219 tisíc ľudí. Svojou profesionalitou a odbornosťou sa firma zaraďuje medzi svetových a vyhľadávaných lídrov v odbore. Podobný úspech ale neprichádza len tak. Čo všetko za ním stojí? No predsa spokojní zamestnanci a funkčné tímy! Pozrime sa spolu na to, ako sa pracuje v slovenskej pobočke KPMG.

Na začiatok zaujímavé údaje. KPMG Slovensko pôsobí na slovenskom trhu už od roku 1991. Dôveru do nich vkladá vyše 3300 klientov, ktorí sú na 90 % so službami nadmieru spokojní. To je slušná referencia! Stará sa o nich viac než 300 zamestnancov, ktorí tvoria zohratý a veľmi dynamický tím. Vzájomne sa podporujú a práve vďaka nim a dlhoročným skúsenostiam firmy, sa môže KPMG Slovensko tešiť z takýchto úspechov.

Venujú sa auditu, daniam a poradenstvu, čo má možno reputáciu tak trochu nudného a konzervatívneho odboru. V KPMG to ale zďaleka neplatí. Jeden týždeň sa totiž môžete ocitnúť vo firme, ktorá vyrába topánky, a ďalší zase v energetickej spoločnosti. Máte tak šancu spoznať niekoľko rôznych biznisových modelov v priebehu krátkej doby a pozrieť sa do popredných firiem zblízka. „Osobne som bola zapojená do projektov v potravinárskom priemysle, poľnohospodárstve, v oblasti nehnuteľností či v energetike,“ vysvetľuje Marieta Régi Bálint, manažérka na oddelení transakčného poradenstva.

Športom k súdržnému tímu

Tím musí fungovať, pretože keď nefunguje spolupráca medzi ľuďmi, nemôže z toho ťažiť ani samotná firma. Súdržnosť v tíme tu nie je len frázou. Tímy sa pravidelne stmeľujú rôznymi aktivitami a medzi najobľúbenejšie patrí hlavne šport. Pravidelne sa napríklad zúčastňujú štafetových behov na rôznych bežeckých podujatiach. Aktívne trávenie voľného času v KPMG veľmi podporujú. „Po sezóne celé naše oddelenie vyráža na výlet do prírody, či už na bicykloch, alebo na turistiku. Som rada, že nám na podobné aktivity poskytujú priestor,“ opisuje svoje skúsenosti Michaela Kropuchová, ktorá sa nedávno stala novým supervízorom na oddelení auditu finančných inštitúcií.

image

Na firemnej kultúre im v KPMG skutočne záleží. Dôležitá je pre nich tímová práca, pretože vedia, že len spoločným úsilím sa dajú dosiahnuť najlepšie výsledky. Zároveň sa ale rešpektujú jednotlivci, čo je však dôležité, všetkých svojich zamestnancov podporujú v rozvoji ich talentu. „Môžem tu naplno využívať svoj potenciál a rozvíjať sa vo viacerých oblastiach“, hovorí Veronika Horniaková z Risk Consultingu. I menej skúseným kolegom vždy ponúkajú pomocnú ruku. „Prvé mesiace boli o veľkých výzvach, ktoré musí človek zvládnuť, avšak zatiaľ som sa stretol len so skvelým prístupom zo strany kolegov. S každou mojou otázkou mi ochotne pomohli.“ Opisuje svoje začiatky auditor Maroš Kačur. Jednoducho v KPMG platí, stačí sa jednoducho spýtať. „Nikto odo mňa na začiatku nečakal zázraky, naopak, kolegovia mi so všetkými úlohami pomáhali. Vlastne sa odo mňa očakávalo, že budem klásť veľa otázok,“ potvrdzuje aj Diana Gromanová, supervízorka košickej pobočky.

Šanca pre študentov

Aj vysokoškoláci môžu v KPMG nájsť uplatnenie a možno i zamestnanie na celý život. Nastúpiť môžu čerství absolventi, ako aj tí, ktorí ešte stále študujú. To, že ste študent, rozhodne nie je prekážka. Študenti vysokých škôl môžu využiť trainee program, čo je ideálny spôsob, ako získať praktické skúsenosti a vybudovať si veľmi pevný základ pre budúcu kariéru. To je potom možné pretaviť do plnohodnotného zamestnania v KPMG. Aj ako trainee dostanete hneď do rúk reálne projekty, získate mentoring, podporu a školenie technických i sociálnych zručností. Ku každému pristupujú individuálne, takže sa nemusíte báť, že by vám niečo nesedelo. Zaujala vás táto ponuka? Prečítajte si viac informácií!

image

Myslia na iných

Nie je možné žiť stále len medzi číslami, sledovať rastúce grafy a počítať zisk. Niekedy je potrebné pomáhať i slabším, čo v KPMG veľmi dobre vedia. Ich CSR aktivity smerujú do niekoľkých oblastí. Hlavnými piliermi sú zdieľanie vedomostí a vzdelávanie v oblastiach, v ktorých sú expertmi, podpora dobrovoľníctva, tiež ochrana životného prostredia a udržateľnosť, ktoré patria k témam súčasnosti.

Všetko v jeden deň

Uchádzať sa o voľnú pozíiu v KPMG Slovensko môžeš jednoducho zaslaním CV. Svojich kandidátov testujú online, takže vám v pohodlí domova umožnia ukázať, to najlepšie, čo vo vás je. Následne sa osobne stretneš s HR, manažmentom a dokonca s najvyššími predstaviteľmi firmy. Čo je ale najlepšie, všetky tieto časti pohovoru absolvuješ za sebou, v jeden deň, a ešte v ten istý deň môžeš dostať pracovnú ponuku. Tak čo, oplatí sa zabodovať, nie?!

Do KPMG neustále hľadajú ambicióznych a motivovaných ľudí, ktorým poskytnú zázemie na najvyššej úrovni a posunú ich medzi najlepších manažérov sveta. Chcete byť medzi nimi? Nazrite do ich firemnej kultúry na Welcome to the Jungle a prihláste sa na niektorú z pozícií!
Viac o ľuďoch v KPMG Slovensko a ich inšpiratívnych príbehoch nájdeš tu.