Pracovat pro Zaměstnavatele roku? 4 důvody, proč Sazka opět zabodovala

25. 6. 2019

2 min.

Pracovat pro Zaměstnavatele roku? 4 důvody, proč Sazka opět zabodovala
autor
Karolina Šefčíková

Lásku k jazyku a ke psaní si vypěstovala díky studiu Bohemistiky a Anglistiky na Fildě. Hned po škole ji ale osud zavál do oboru překladatelství, kde se starala o mezinárodní projekty, revize a korektury.


„Zatímco Sodexo Zaměstnavatel roku je soutěž, která je založená na číslech a statistikách, Aon Best Employer naopak nechává promluvit samotné zaměstnance a dává jim možnost ocenit svého zaměstnavatele,“ komentuje Simona Szajterová, HR Business Partner v Sazce. Své vítězství v Sodexo Zaměstnavatel roku 2017 Sazka obhájila i v roce 2018, a letos v červnu opět vystoupala na bednu a odnesla si druhé místo.

Současně v roce 2018 získala ocenění Aon Best Employer, které probíhá na základě dotazníkového šetření, ve kterém zaměstnanci odpovídají například na otázky ohledně míry motivovanosti zaměstnanců, zda jsou hrdí na značku svého zaměstnavatele či zda jsou spokojení s vedením společnosti. Letos se zúčastnilo celkově 65 firem a Sazka je mezi pěti oceněnými ve své kategorii nad 250 zaměstnanců. „Celkově jsme dosáhli 79% míry spokojenosti, na což jsme velmi hrdí,“ doplňuje Simona. Co stojí za jejich úspěchem?

 

1. Každý je součástí posádky

Sazku si můžeš představit jako loď. Ve chvíli, kdy se nalodíš, nejsi pasažér, který se veze, ale stáváš se součástí posádky. Zda jsi na stejné vlně, zjišťuje Sazka během výběrového řízení, kdy máš možnost potkat jak své budoucí kolegy, tak ředitele divize. „Vždycky říkáme, že je pro nás důležitější nadšení a motivace než zkušenosti. Znalosti se u nás uchazeči můžou vždy naučit,“ říká Simona a s úsměvem doplňuje: „Vím, že je to trochu klišé a říká to každá společnost, ale máme tu opravdu fajn kolektiv.“ To, že jsou v Sazce zaměstnanci spokojení, mimo jiné dokazuje i velmi nízká fluktuace zaměstnanců, která je jen málo přes 4 %.

2. Vzhůru firemní hierarchií

Co se týče posunů a povýšení v rámci firemní hierarchie, tak na nás Sazka vytasí slušná čísla. V roce 2018 se podařilo posunout 20 zaměstnanců. „Takovou typickou líhní jsou zaměstnanci kontaktního centra, kam velmi často přijde manažer, který obsazuje pozici a chce někoho právě odtud,“ říká Simona. Důkazem toho také je, že tři místa v TOP managementu Sazky se obsadila interně, posunem manažera přímo na ředitelskou židli.

 

3. Ve zdravém těle zdravý duch

Pokud to do práce bereš přes posilovnu nebo skupinovou lekci, v Sazce to stihneš i během obědové pauzy. Posilovnu i sál mají přímo v budově, a pokud přemýšlíš o dráze instruktora tabaty či kruhového tréninku, máš šanci. „Nadšení je tu tak veliké, že nám předcvičují sami zaměstnanci, například Specialista bezpečnosti nám lektoruje box. Tohle je další způsob, jak utužujeme naši Sazka DNA, protože se potkáváme i v jiném prostředí, ne jen mezi zdmi kanceláře,“ doplňuje Simona. Fit program ale není jenom o cvičení, do Sazky chodí i nevidomí maséři, probíhají tu ovocné dny nebo dny zdraví, v rámci kterých si například můžeš nechat změřit zrak.

4. Oběd v exotické oáze a účasti na konferenci

Pružná pracovní doba a home office už je tak trochu zažitý standard. Sazka ti k tomu může nabídnout oběd od Filipa Sajlera v Perfect Canteen či zkrácený úvazek během návratu z rodičovské dovolené. Ani ve vzdělávání zaměstnanců se nenechají zahanbit. Pokud ti to tvoje pozice dovolí, máš možnost se účastnit odborných konferencí, Akademie kontaktního centra či Akademie pro manažery a mnoho dalších vzdělávacích aktivit. A nesmíme zapomenout zmínit exotickou oázu v srdci budovy, kde si můžeš dát oběd, odpolední svačinu nebo si zahrát minigolf s kolegy.

*

Chceš to zažít na vlastní kůži? Podívej se na nabídky práce a zjisti, jestli se u Sazky neskrývá jackpot v podobě tvého vysněného místa!

 

Hľadáte svoju ďalšiu pracovnú príležitosť?

Viac ako 200 000 kandidátov našlo prácu s Welcome to the Jungle

Preskúmať pracovné miesta