How To: Learn Coding From Scratch

Publikované v How to

27. 11. 2019

Na současném evropském trhu se vývojář stal jedním z nejžádanějších talentů. Navzdory rostoucí poptávky po této pracovní síle je jí však stále nedostatek, přestože příležitostí k tomu, jak se naučit programovat, je čím dál tím více. Díky různým soustředěním, hromadným otevřeným online kurzům a dalším setkáním, které jsou pořádány po celém světě, je vyučení se programátorem snadnější než kdy jindy. Jak se tedy co nejlépe naučit kódovat od píky? Hledali jsme odpověď u učitelů, zaučujících se kodérů a vývojářů, kteří by nám mohli vysvětlit jak a proč se tuto dovednost naučili.

Alice (26) je vedoucí učitelka ve škole kódování Le Wagon, která byla založena v Paříži a nyní již působí ve více než 30 zemích. V berlínské pobočce nám vysvětluje, jak se jí daří sdílet její vášeň pro tuto novou formu písemného projevu s jejími studenty.

Katharine je umělkyně z Londýna a studentka ve škole Le Wagon. Povídala nám o jejich počátcích programování formou samostudia a také o tom, jak kódování obohatilo její uměleckou kariéru.

V Nantes jsme se setkali s 28letým Stevenem, bývalým cukrářem, který v současnosti pracuje jako webový vývojář pro společnost Capgemini. Vysvětlil nám, proč změnil svou kariéru, a to navzdory nedostatku informací a pochopení, které často doprovází jeho novou profesi.

I když není reálné, že se člověk naučí programovat přes noc, svět kódování je nyní mnohem přístupnější a každý se můžeme naučit základy jako samouci. Dejte si šálek kávy, sedněte si ke klávesnici a brzy vám funkce jako spline, extrude a jiné algoritmy už nebudou připadat jako úplně cizí slova.