Nejzdravější kancelář roku: 6 důvodů, proč zde chceš pracovat!

09. 4. 2019

2 min.

Nejzdravější kancelář roku: 6 důvodů, proč zde chceš pracovat!
autor
Zuzana Konečná

Bývalá šéfredaktorka blogu a nenápadný grammar nazi, co se přes den věnuje psaní a po večerech nesměle experimentuje s programováním.

Na vítězství v soutěži Zasedačka roku jsou v Arvalu patřičně hrdí. A jak jsme se sami přesvědčili, hrdost je namístě. Nejsou to však jen prostory, které Arvalu zajistily vítězství. Firma své zaměstnance podporuje i ve sportovních aktivitách a zdravém životním stylu. A nejen je.

1. Open space bez hluku tu není sci-fi, ale realita

Zejména pro obchodníky, jejichž denním chlebem je telefonování, je akustika na prvním místě. V kancelářích Arvalu proto najdeš speciální koberce, které pohlcují hluk, stejně jako protihluková skla v oknech a další stavební prvky, co open space „rozbijí“. Kromě otevřených prostor zde najdeš taky spoustu formálních i neformálních zasedaček a několik izolovaných telefonních budek, z nichž nepronikne dovnitř ani ven jediný hlásek. V Arvalu si svítí speciálními lampami, které přizpůsobují svou intenzitu dennímu světlu, o automatické termoregulaci nemluvě.

 

2. Sídlí v budově, co pohlcuje smog

Budova Main Point, ve které Arval sídlí, je vybavena patentovanou technologií z Japonska, díky níž pohlcuje smog a emise. Podle developerů pohltí přibližně tolik smogu, jako kdyby se na místě vysázelo 100 stromů. Takový menší lesík. Na střeše budovy se navíc nachází zahrada. „Tím, že náš business není právě ekologicky nejpůsobivější, snažíme se to okolnímu prostředí a lidem vracet jinými způsoby,“ vysvětluje Jiří Havel, Head of HR v Arvalu.

3. Auta je baví!

Celou kanceláří prostupuje DNA firmy – auta. Všechno je oblé, stolky jsou podepřené místo klasických nožek motory, ve stropech jsou zabudovány součástky z aut, zasedačky se jmenují podle lidí z automotive průmyslu a vůbec spousta věcí tu odkazuje na auta. „Nejoblíbenější místa jsou jednoznačně kuchyňky a kávové koutky, stejně jako všechny neformální prostory s pohodlnými křesílky jako brainstormingová zasedačka. Prostě místa, kde se s kolegy můžete potkat a pokecat,“ doplňuje Jiří.

 

4. Cvičí v kanceláři...

Přímo v kanceláři mají zaměstnanci možnost zacvičit si pravidelně každý týden office jógu pod dohledem zkušené jogínky nebo se protáhnout s externími trenéry. Na léto se chystají podobné aktivity i na střešní terase, mezi stromy a s luxusním výhledem na Prahu. V kanceláři pak mají zaměstnanci ovoce a zeleninu zdarma.

5. ... a cvičí i mimo ni

Zaměstnanci Arvalu se taky zapojili do projektu Firma na talíři. Ten spočíval v tom, že se po dobu půl roku účastnili intenzivních workshopů, na kterých se vařilo, jedlo a diskutovalo o receptech a zdravé výživě vůbec. Tento projekt podle Jiřího slavil úspěch: „Dokonce jsme si udělali interní soutěž, že kdo během toho půl roku nejvíc metabolicky omládne, získá poukaz na wellness, všechny kolegy a kolegyně to moc bavilo, vítězka omládla o více než 50 %. Hodně u nás frčí sporty a zdravá výživa, často chodíme sportovat společně po práci, nedávno jsme třeba měli firemní tenisový turnaj. Vždycky někdo s něčím přijde a ostatní se rádi přidají.“

 

6. Sází stromky a podporují seniory

I ve volném čase se zaměstnanci Arvalu snaží pomáhat, a to nejen životnímu prostředí, ale i lidem, co žijí v okolí. „Nedávno jsme měli víkendovou akci, kdy jsme celé dva dny sázeli stromky – a povedlo se nám jich vysadit opravdu dost. Byla to akce pro rodiče i děti, takže si to užili všichni. Podporujeme taky projekt Elpida, možná jste už v obchodě narazila na ‚Ponožky od babičky‘, co pletou senioři. Před časem jsme taky uklidili a vymalovali dětský domov. Tyto fyzické aktivity, u kterých vidíme skutečný výsledek, a navíc se díky nim stmeluje tým, nám dávají větší smysl než posílat peníze. I když to samozřejmě funguje taky,“ uzavírá Jiří.

Zajímá tě, jak to v Arvalu vypadá a čím žijí? Mrkni na jejich firemní kartu!

Hľadáte svoju ďalšiu pracovnú príležitosť?

Viac ako 200 000 kandidátov našlo prácu s Welcome to the Jungle

Preskúmať pracovné miesta