Hledáš brigádu? S appkou Alzy ji můžeš mít ještě dnes

09. 10. 2018

2 min.

Hledáš brigádu? S appkou Alzy ji můžeš mít ještě dnes
autor
Kristína Kredatusová

Studentka právnické fakulty a velký dříč, který věří, že vše je možné.

Stačí jenom pár kliknutí

S tímto zajímavým konceptem přišla jako první Alza.cz a funguje jim to skvěle. Personalisté jásají, neboť nejsou tolik zahlceni přebíráním životopisů. Navíc jedná-li se o jednorázové brigády, je dost komplikované zvát si každého uchazeče nejdříve na pohovor. S aplikací můžeš jít pracovat doslova za pár kliknutí. Jedná se o projekt Mikrozaměstnávání a chceš-li se do něj zapojit, je třeba splnit jen pár podmínek. Mít bankovní účet, alespoň 18 let a staženou aplikaci Alza.cz ve svém smartphonu. To není tak moc, ne? Tak pojďme na to!

Pánem svého času

Po registraci do aplikace Alza.cz najdeš po levé straně záložku Moje Alza, tam najdeš i sekci Moje práce. Ano, Alza má jen jednu appku, kde je vše „pod jednou střechou“. Tady si můžeš prohlédnout i nabídku volných pozic. U vypsané pozice najdeš vždy počet hodin, které je třeba odpracovat, náplň práce, hodinovou odměnu a také políčko přihlásit. Po přihlášení dostaneš potvrzení smskou, nebo ti zavolá někdo z HR týmu Alzy, že s tebou počítají. No a po potvrzení směle na směnu! Pokud budeš chtít pracovat i příště, na potvrzení čekat nemusíš a můžeš rovnou dorazit do práce. V Alze je jí dost.

Jak je to následně s odměnou za vykonanou práci? Nemusíš čekat až do dalšího měsíce. Odměnu dostaneš hned po skončení směny. Peníze se ti vždy převedou na Alza kredit. Tam si za ně můžeš buď nakoupit, nebo si je převést na svůj účet. To už je na tobě. Parádní možnost, jak si vydělat třeba na útratu na fesťák, nebo v předvánoční době na dárky. Kdy, jak a kolik hodin chceš pracovat si řídíš ty. Prostě nová doba!

Nová éra náboru?

Alza.cz spustila tento projekt pod vedením programátora Šimona Kubity, už v loňském roce. Velké popularitě se těší zejména mezi studenty, pro které je pružná pracovní doba důležitá kvůli studiu i novému dílu oblíbeného seriálu. V tuto chvíli jsou nejčastěji nabízeny pozice ve skladech a v rámci prodejní sítě, plánuje se ale i rozšíření o další zajímavé pozice. Není pochyb, že nápad nabízet práci snadno přes aplikaci, je průlomový. Znamená to, že klasickým psaným inzerátům zvoní hrana? Možná.

Alza holduje technologiím, inovacím i robotizaci. To, že přišli s aplikací právě oni, tak není překvapením. Roboti tu pomáhají už i při hledání nových kandidátů. Také o administrativu se jim stará počítač. Pro vytištění pracovněprávních a jiných dokumentů stačí pár kliknutí. Přináší to tedy i úsporu času a nákladů. Také není pochyb, že vstupujeme do nové technologické éry náboru a můžeme se těšit na různé digitální novinky. 

Hľadáte svoju ďalšiu pracovnú príležitosť?

Viac ako 200 000 kandidátov našlo prácu s Welcome to the Jungle

Preskúmať pracovné miesta