V CTS Trade IT žádné suchary nehledej

15 janv. 2019

4min

V CTS Trade IT žádné suchary nehledej
auteur.e
Martina Bartošová

Holka z hor, nemastná, neslaná, která se jednoho dne probudila z letargie a začala žít.

Milovník vytrvalostních sportů a Software architekt Pepa

Pepa je v CTS Trade IT téměř od počátku firmy. Pamatuje si ještě doby, kdy firma sídlila v pražských Holešovicích. A právě v té době se z něj stal vášnivý cyklista. „Jezdit do práce MHD bylo zdlouhavé, tak jsem to jednou zkusil na kole. Zjistil jsem, že mi to zabere stejný čas a přitom ho mohu využít mnohem efektivněji, než sezením v autobuse nebo v metru,“ vzpomíná na své cyklistické začátky Pepa. A už je tomu více jak deset let, kdy téměř každý den a za jakéhokoli počasí jezdí do práce i z práce na kole, kde má mimo jiné i skvělé zázemí.

„Cestu z práce si často spojím s výletem. A jak si tak jedu, tak se občas stane, že se objevím třeba u Berouna a večer dětem říkám, že mám za sebou 120 kilometrů,“ říká Pepa, kterému kolo dává jasný signál, že skončila práce a může vypnout. Není výjimkou, že na kole přijde na řešení, které by ho za počítačem jen tak nenapadlo. „Jednou mě takhle vylekaly srnky, a jak jsem tak lekl, najednou se mi v hlavě rozsvítilo a měl jsem řešení,“ vzpomíná Pepa, jak přišel s nápadem na řešení komplikované situace u jednoho klienta.

To, že je kolo Pepovou závislostí, potvrzuje i jeho rodina. „Když doma začnu prudit děti s tím, že by si měly uklidit pokoj, nebo jestli mají hotové úkoly, hned mě posílají na kolo,“ vysvětluje Pepa, jak u něj doma poznají, že je nevyježděný.

Neúnavná běžkyně a Business analytička Zuzka

Běh je pro Zuzku skvělý prostředek, jak vyvažuje svůj osobní i pracovní život. „Chtěla jsem posouvat své hranice a objevovat, co moje tělo ještě dokáže,“ vysvětluje Zuzka, co ji ke sportu dovedlo. Ve městě ji ale moc běhat neuvidíš. Nejraději má přírodu, kopce, terén a překážky.

„Jednou jsem při ranním běhu dokonce potkala divoké prase. Domů jsem před ním utíkala jako o závod a při analýze mých výsledku mi dcerka řekla, že jsem měla podobný čas jako Usain Bolt a mohla jsem tak skončit v Guinessově knize rekordů.“ Od té doby Zuzka zásadně nechodí běhat ráno.

Do běhání nadchla i své kolegy a v květnu 2018 běželi společně pražskou O2 štafetu. „Dali jsme dohromady dva týmy. Den před závodem jeden kolega vypadl, a tak jsem nakonec běžela za oba týmy. Byla jsem nadšená, když jsem viděla, kolik máme v práci zapálených běžců a mám radost i z toho, že se k nám přidali dva neběžci.“ Zuzka doufá, že se ze štafety stane jejich tradice a už se těší, s kým se letos potká na startu.


Soutěživá hasička a Back Office asistentka Štěpánka

Štěpánka je holka z vesnice, a tak se není čemu divit, že ona i celá její rodina jsou dobrovolní hasiči. Co už ale není jen tak, je fakt, že se Štěpánka účastní Extraligy České republiky v požárních útocích. „Naším úkolem je v co nejkratším čase sestříknout 80 metrů vzdálený terč. V týmu je nás sedm holek a každá máme svůj post. Musíme být schopné velmi rychle spojit připravené hadice a dopravit je k čáře, od které se stříká na terč,“ vysvětluje nám Štěpánka, jak taková soutěž probíhá.

Za sezónu trvající od června do srpna tráví Štěpánka každý víkend na závodech. V zimě má přípravu, chodí na tréninky a do toho studuje na Fakultě bezpečnostního inženýrství v Ostravě obor požární ochrany. A co na to její kolegové? „Na závodě se na mě zatím nikdo podívat nebyl. Vlastně jsem je ani nepozvala. Ale žiju tím, a tak se není čemu divit, že se ráda pochlubím, jak se nám dařilo a ukazuju jim záznamy ze soutěží,“ dodává Štěpánka.


Holka do nepohody a Test analytička Jinka

Když si Jinka hledala práci, neměla to, vzhledem ke svým mimopracovním aktivitám vůbec lehké. „Každé úterý a čtvrtek trénuji sebeobranu a k tomu dokončuji psychoterapeutický výcvik. Jednou z podmínek při hledání práce bylo, abych se tomu mohla i nadále věnovat. Několik firem mě kvůli tomu hned na začátku odmítlo. Jsem ráda, že jsem nakonec našla CTS Trade IT, kde mě v mých aktivitách podporuje jak vedení, tak i moji kolegové,“ začíná své vyprávění Jinka.

Ale jak se k tomuto sportu vlastně dostala? „Dlouhou dobu jsem dělala kontaktní sporty. U všech se musí dodržovat určitá pravidla a nejsou tak aplikovatelná na běžný život a nebezpečí, která mě jako ženu mohou potkat, když se třeba vracím večer domů,“ proto se Jinka rozhodla, že se začne věnovat bojovému sportu Krav Maga. Po nějakém čase začala pod organizací Krav Maga Global trénovat děti ve věku 9 až 12 let, pro které také pořádá příměstské tábory a víkendové akce. „V rámci sebeobrany lze děti rozvíjet i jinak. Pomáháme jim budovat zdravé sebevědomí, učíme je, jak správně bojové umění využívat, rozvíjíme jejich smysl pro spravedlnost a budujeme smysl pro komunitu,“ vysvětluje Jinka s tím, že sebeobrana není rozhodně o tom, že do někoho budeš bezhlavě mlátit.

Bohužel se pravidelně setkává i s tím, že děti v tomto věku za sebou už mají nějaká traumata, se kterými se musí vyrovnat. „Mám před sebou ještě tři roky dálkového studia psychoterapie se zaměřením na zpracování traumatu. Nemám v plánu se tím v budoucnu živit. Chtěla jsem být jenom připravená na to, s čím se děti setkávají a umět jim pomoci,“ zakončuje naše povídání Jinka.

*

Bavilo by tě potkávat se v týmu s kolegy jako jsou Pepa, Štěpánka, Zuzka a Jinka? Mrkni, koho právě hledají v CTS Trade IT a získej židli mezi nimi! 

Vous êtes à la recherche d’une nouvelle opportunité ?

Plus de 200 000 candidats ont trouvé un emploi sur Welcome to the Jungle.

Explorer les jobs