Nechceš být absolvent bez praxe? Naskoč do Sazka Trainee programu

13 déc. 2018

3min

Nechceš být absolvent bez praxe? Naskoč do Sazka Trainee programu

Pro koho je program určen? Pro všechny studenty ekonomických, technických i humanitních oborů. Uplatnit se mohou napříč odděleními IT, marketingu, HR, práva, obchodu, financí a compliance. Ti nejšikovnější dostanou nabídku ve firmě pokračovat i po skončení studia na běžný pracovní úvazek.

Zajímá tě, jestli je to super příležitost nebo jen místo, kde budeš vařit kafe a kopírovat? Přečti si rozhovor se stážisty Michalem a Vendulou, kteří do Sazky naskočili před pár měsíci.


Co tě vedlo k tomu, abys ses přihlásil/a na pozici Trainee ve společnosti SAZKA?

Vendula: Jakožto studentka marketingu jsem si hledala práci v oboru, ve které bych mohla zúročit znalosti ze školy a získat tak potřebné zkušenosti z praxe. Na Trainee programu od Sazky se mi líbila možnost projít si postupně celým oddělením a zjistit, co mi v marketingu půjde nejvíc a co mě bude bavit.

Michal: Na pozici mě zaujala pestrost pracovní náplně, a to zejména možnost vyzkoušet si různé činnosti a technologie z oboru Business Intelligence (BI).

V čem spočívá tvoje každodenní práce?

V: Moje každodenní práce spočívá nejvíce ve spolupráci s brand manažerkou loterií. Díky tomu mám velký přehled o loterijním businessu nejen v ČR, ale i ve světě. Mám taky možnost zúčastňovat se různých meetingů a workshopů.

M: V současné chvíli se zabývám firemním reportingem, zpracovávám požadavky na reporty ve spolupráci se zkušenými kolegy z našeho BI oddělení. V rámci Trainee programu si ale můžu vyzkoušet i další činnosti, např. se podílím na projektu Azure Data Catalog.


Čím si vás Trainee program získal nejvíce?

V: Zaujalo mne, jak v Sazce sledují poslední trendy a často investují do skvělých inovací. Líbí se mi, jak jsou zde všichni naklonění různým nápadům, který přicházejí z jakéhokoliv koutu firmy.

M: Líbí se mi možnost vyzkoušet si celou řadu činností a poznat lidi nejen z ostatních oddělení, ale i z našich dodavatelských společností. Nejvíce si však cením toho, že se můžu učit spoustu nových věcí od ochotných seniornějších kolegů.

A co tě na práci v Sazce nejvíc překvapilo?

V: Nejvíce mě překvapila atmosféra, která v Sazce panuje. Už od prvního týdnu jsem se tu cítila příjemně, a to hlavně díky lidem, kteří tu pracují.

M: Nejvíc mě překvapila firemní kultura, která v Sazce panuje. Konkrétně se mi hodně líbí přátelský a otevřený přístup napříč společností, což podle mě především v korporátním prostředí nemusí být samozřejmostí.


První várka Trainees v Sazce při společném obědě.

Z čeho jste měli největší obavu před začátkem programu?

V: Trochu jsem se bála stereotypního kolektivu. To se naštěstí nepotvrdilo, každý je zde úplně jiný, a přesto přátelský a vždy otevřený k tomu mi pomoci či poradit.

M: Nejvíce jsem se obával toho, že moje dosavadní znalosti a zkušenosti z vysokoškolského studia nebudou dostatečné. Také jsem měl obavu z toho, abych zapadl do kolektivu, ale s tím vůbec nebyl problém díky povaze a charakteru mých kolegů.

Co jsi díky programu Trainee získal/a?

V: Určitě jsem získala zkušenosti v oboru a ty stále přibývají. Taky jsem se seznámila se super lidmi, díky kterým je pro mě práce v Sazce zábavnější. V neposlední řadě jsem získala celkový přehled o Sazce a o tom, jak to v marketingu chodí.

M: Díky Trainee programu získávám cenné zkušenosti z praxe a neustále si rozšiřuji znalosti z oboru i vzhledem k možnosti absolvování kvalitních školení a certifikací.


Perlička na závěr: Jaké české přísloví nejlépe vystihuje tvoji zkušenost se Sazkou?

V: Rozhodně by to mohlo být přísloví „Nesuď knihu podle obalu“. Sazku jsem vždy vnímala jako původní českou značku a spojovala jsem si ji spíše se staršími lidmi sázejícími v trafice nebo na poště. Upřímně i s takovouto myšlenkou jsem nastupovala, ale hned po prvním týdnu mi bylo jasné, že to tak opravdu není.

M: Asi „Veselá mysl, půl zdraví“, což vcelku charakterizuje firemní kulturu v Sazce.

*

Zaujaly tě zkušenosti Venduly a Michala? Podívej se na aktuální pracovní nabídky v Sazce a přihlas se na pozici, ve které se vidíš!

Vous êtes à la recherche d’une nouvelle opportunité ?

Plus de 200 000 candidats ont trouvé un emploi sur Welcome to the Jungle.

Explorer les jobs