Work for more: Představujeme vám novou vizuální identitu Welcome to the Jungle

25 juin 2020

3min

Work for more: Představujeme vám novou vizuální identitu Welcome to the Jungle
auteur.e
Alex de las Heras

Head of Brand & Communications at Welcome to the Jungle

Lidé pracují většinu svého života, a jejich práce by tedy měla stát za to. Není proto lepší zanechat neustálých změn zaměstnání a nekonečného hledání, a místo toho chtít od své práce více?

Naše mise je už od našeho založení v roce 2015 jasná: vybudovat všeobjímající platformu, která pomůže všem lidem zapojeným do otázek zaměstnání najít i získat to, co hledají a co potřebují. Každý den pomáháme společnostem budovat lepší firemní kulturu, která k nim přitáhne ty správné zaměstnance. Učíme je vytvářet silné, dlouhodobé vztahy s jejich pracovníky. A uchazečům o práci v těchto společnostech se snažíme zcela transparentně ukázat, co dané firmy dělají, jaké mají priority a jaké to skutečně je u nich pracovat.

A s tím jsme se mohli spokojit. Ale k dosažení skutečné udržitelnosti v pracovním životě je potřeba od základů překopat celý koncept práce. Jde o mnohem víc než o popisy pracovních pozic nebo jejich názvy. Chceme jít do hloubky a změnit způsob, jakým lidé o práci přemýšlejí. Welcome to the Jungle nabízí zcela nový způsob vnímání práce. Chceme předefinovat celé pojetí práce i vztah pracovníků k jejich zaměstnání. A proto dnes představujeme naši novou vizuální identitu, která bude tyto ambice vyjadřovat a pomůže nám v našem úkolu.

Naše nová vizuální identita

Aby náš vizuální styl odpovídal naší misi, měníme logo. Welcome to the Jungle, naše hlavní značka, v sobě zahrnuje nejen mediální obsah, ale i naše SaaS (Software as a Service) produkty.

Seznamte se s novým vizuálním stylem, který prostupuje všemi našimi platformami. Jaká barva nejlépe vystihuje Welcome to the Jungle? Vybrali jsme žlutou. Je to barva moderní, teplá a veselá. Zároveň jsme uvedli i škálu sekundárních barev, které žlutou vhodně doplňují a dávají vizuálnímu stylu hloubku v těch situacích, kdy naši temperamentní žlutou nechceme dávat tolik do popředí.

image

Welcome to the Jungle používá dva typy písma. Tím prvním je náš vlastní unikátní font s názvem „Welcome“, který byl speciálně pro Welcome to the Jungle navržen francouzským kreativním studiem Violaine & Jeremy. Toto písmo má v sobě zakomponovány charakteristiky typické pro naši značku a dává jí jedinečný vizuální charakter. Od této chvíle k tomuto typu písma přidáváme nové, „Work Sans“, které bylo navrženo pro použití v běžném textu a které se dobře čte i v případě použití menší velikosti písma.

image

Jsme platforma, která činí pracovní život udržitelným

Věříme, že v práci jde o mnohem více než jenom o docházku do kanceláře a o plnění povinností uvedených v popisu práce. Zaměřujeme se na vše, co se v zaměstnání děje, vše, co jej ovlivňuje, i vše, na co má naše práce vliv. Jen se zamyslete nad tím, jak moc vaše práce utváří a ovlivňuje celý váš život. Tím, že lidem dáváme možnost nahlédnout za jejich každodenní povinnosti, jim zároveň umožňujeme více se nad svým zaměstnáním zamyslet a lépe si představit, čím by se díky své práci mohli stát a jak se mohou rozvinout po pracovní i osobní stránce. Motto Work For More tak vyjadřuje hlavní myšlenku našeho nového přístupu, přináší svěží vítr do vnímání práce a předznamenává novou éru v oblasti zaměstnání.

image

Neměníme pouze naše logo a používané barvy. Na naší nové domovské stránce najdete nejen profily firem, které aktuálně hledají zaměstnance, ale i vše o pracovním životě díky našim článkům, podcastům a videím. Nabízený mediální obsah je určen všem uchazečům o zaměstnání, studentům, profesionálům, náborovým pracovníkům i živnostníkům a velmi brzy bude dostupný všechen na jednom místě, kde bude rozdělen do kategorií umožňujících uživatelům snadnou navigaci.

Ať už jste zaměstnanec, student nebo personalista, přihlaste se k odběru našeho newsletteru – budete dostávat přímo do e-mailové schránky výběr našich nejlepších článků a budete tak mít neustálý přehled o všech novinkách.

image

Změny přicházejí zevnitř. Platí to i u našich klientů

Chceme, aby si všichni uvědomili, že největším kapitálem každé společnosti jsou její lidé. Víme, že firmy, které si svých pracovníků dostatečně váží, jsou hrdé na zkušenosti svých zaměstnanců a investují do své firemní kultury, budou růst a budou mít úspěch i větší dopad. To, jak firmy fungují interně, se odráží v tom, jak působí navenek.

A právě proto nabízíme SaaS produkty, které přetvářejí systém práce uvnitř firmy. Už jsme vytvořili platformu (tu, na níž nyní čtete tento článek!), která pomáhá bořit pomyslné zdi, jež se často nenápadně tvoří v rámci rostoucích společností. Firmy využívají naše produkty, aby na svém pracovišti vytvořily pozitivní, dlouhotrvající a přátelské vztahy.

image

V roce 2017 jsme spustili Welcome Kit, náš ATS systém na management informací o kandidátech umožňující firmám nabídnout uchazečům co možná nejlepší průběh výběrového řízení. Platforma nyní využívá naší nové vizuální identity a my se budeme i v následujících měsících zaměřovat na přidávání nových funkcí do systémů i vylepšení jejich uživatelského prostředí.

Všechny naše články o aktuálních i budoucích trendech v HR najdete na této platformě. Více informací o našich produktech a službách naleznete na nové B2B webové stránce s názvem Welcome for Pros, kde si budete moct stáhnout i naše e-knihy.

image

Věříme, že nabízíme udržitelnou vizi budoucnosti. A že tuto vizi promění v realitu aktuální generace, která k tomu má potřebnou inspiraci i motivaci. Když se proměna pracovního prostředí stane naší prioritou, všichni zúčastnění (ať už ti, co práci hledají, nebo nabízejí) na tom vydělají. Snažíme se o bohatší, více naplňující a pozitivnější pracovní i osobní život.

Ať už hledáte cokoliv, věříme, že společně můžeme práci proměnit v něco víc.

Vous êtes à la recherche d’une nouvelle opportunité ?

Plus de 200 000 candidats ont trouvé un emploi sur Welcome to the Jungle.

Explorer les jobs