Jak umělá inteligence mění svět krásy? Nahlédli jsme do L’Oréal

08 août 2019

2min

Jak umělá inteligence mění svět krásy? Nahlédli jsme do L’Oréal
auteur.e
Kristína Kredatusová

Studentka právnické fakulty a velký dříč, který věří, že vše je možné.

MY SKIN TRACK UV: senzor pro bezpečné opalování
 

 

Zdraví na prvním místě. La Roche-Posay má v rukávu inovaci zvanou My Skin Track UV. Jedná se o voděodolný senzor propojený s aplikací ve tvém chytrém telefonu. Senzor je malý a díky kovovému klipu si ho můžeš připnout na oblečení nebo doplňky. Senzor nemá baterii, je aktivován sluncem a napájen tvým telefonem. Ze slunečního záření měří paprsky UVA i UVB, zároveň dokáže rozpoznat míru znečištění, vlhkosti a pylů ve tvém okolí. Následně ti do aplikace pošle zprávu o dosažené míře sluneční dávky, které se pohybem na slunci vystavuješ, a navrhne postup, jak se chránit. 

Aplikace ukládá data po dobu tří měsíců a dává ti statistiky, jak moc je tvá kůže vystavována škodlivým paprskům. Také ti doporučí, jaké produkty na její ošetření a ochranu použít.

My Skin Track UV si můžeš objednat ze stránek La Roche-Posay.

 

SPOTSCAN: diagnostika pleti se sklonem k akné

Pro výběr správné kosmetiky je klíčové vědět, jaký typ pleti máš a v jakém je stavu. Aby se předešlo technice pokus-omyl, L’Oréal představuje další novinku – Effaclar Spotscan od La Roche-Posay. Aplikace, která byla vyvinuta pod dohledem dermatologů, využívá umělou inteligenci, aby určila stav pleti a zhodnotila, jestli má sklon k tvorbě akné. Na základě měření potom uživateli doporučí, jak správně o pleť pečovat, jaké produkty jsou vhodné a v případě akné ohodnotí pleť na stupnici od 0 po 4+ a navrhne další řešení.

Tato služba bude u nás k dispozici v následujících měsících.

VIRTUAL TRY-ON: otestuj si make-up 

Najít perfektně padnoucí make-up nebo rtěnku nevyžaduje jen množství času, ale i nemalé finanční prostředky. Z produktových fotografií je téměř nemožné poznat pravý odstín. L‘Oréal chtěl svým zákazníkům pomoci a přišel na trh s technologií ModiFace 3D. Otevírá se tak možnost vyzkoušet si tisíce produktů za krátký čas a objednat si už jen odstín, který ti sedí.

Zkusit si to můžeš například v Institutu krásy Lancôme v centru Prahy, kde mají zařízení zvané Try-On přímo na prodejně. Díky selfie nebo live kameře, kterou nasnímáš svůj obličej, okamžitě uvidíš barevný efekt zvoleného produktu. Pokud preferuješ pohodlí domova, stačí ti k tomu chytrý telefon. 

Už teď si na stránkách Urban Decay můžeš pohodlně zkusit rtěnky z nové řady. Následně si produkt objednáš online, nebo skočíš do obchodu najisto pro svůj odstín.

STYLE MY HAIR PRO: konec barvení vlasů s nejasným výsledkem 

Díky vychytávce Style My Hair Pro můžeš nejen ty, ale také tvůj kadeřník vidět, jestli ti zvolená barva bude sedět. Pokud zvažuješ radikální proměnu, tato aplikace se ti bude hodit. Virtuální technologie založená na 3D umělé inteligenci ti dá přesnější obrázek, jak tvůj nápad se změnou barvy dopadne. Style My Hair Pro je určena pro kadeřníky, kteří v aplikaci najdou nejen postup, ale také barvy, které mají pro zvolený look použít.

Aplikace je ke stažení v App Store i Google Play (k dispozici v českém jazyce).

Nahlédni do továrny na krásu

Jak to vypadá v mezinárodní společnosti, která je více než 100 let oddána kráse a inovacím v daném oboru? Pod L’Oréalem se skrývá 36 mezinárodních kosmetických značek, 86 000 zaměstnanců po celém světě, 3 993 vědeckých pracovníků a zastoupení ve všech distribučních sítích: na spotřebitelském trhu, v obchodních domech, lékárnách a drogeriích, kadeřnictvích, cestovním maloobchodě i značkových maloobchodních a internetových prodejnách.

Podívej se, co dalšího plánují! 

Vous êtes à la recherche d’une nouvelle opportunité ?

Plus de 200 000 candidats ont trouvé un emploi sur Welcome to the Jungle.

Explorer les jobs