Z malé tuzemské firmy inovátorem a leaderem oboru aneb 20 let s ICZ

20 juil. 2017

1min

Z malé tuzemské firmy inovátorem a leaderem oboru aneb 20 let s ICZ
auteur.e
Lidmila Maršálková

Copywriter, redaktor, fotograf a lektor, co nic neumí pořádně a tak dělá od každého něco. Zatím to funguje.

Kdo pro vás na zakázku připraví perfektně fungující softwarovou aplikaci nebo třeba velký databázový registr? Na koho se obrátit, když potřebujete (inovativní) řešení pro výrobu, logistiku nebo zdravotnictví? Mnoho firem by vám doporučilo ICZ, a.s. – českého dodavatele informačních a komunikačních technologií.

Proč? Protože už dvacet let zastává roli průkopníka a inovátora v jedné „osobě“ a řešení Skupiny ICZ v současné době pokrývá prakticky celou sféru ICT. Jak to celé začalo?

Když nápad následuje akceschopnost

Na začátku všeho, konkrétně 21. července 1997, byl nápad vytvořit firmu s cílem začlenit do ní co nejvíce tehdejších úspěšných průkopnických IT firem, a vytvořit tak jeden silný celek, který by kombinoval nejsilnější stránky těchto firem. A to se i stalo: krátce po založení se ICZ a.s. rozšířila o sedmnáct firem a pouhá myšlenka se tak stala skutečností! Jednalo se například o Softwarové aplikace a systémy Praha, AMIS Brno, Internet servis Praha nebo Decros České Budějovice a další.

Přestože byl takový cíl na svou dobu velmi odvážný, ICZ se toho nezalekla. Díky kombinaci odpovědného profesionálního přístupu a kvalitní produkce  společnost dynamicky rostla a průběžně získávala potřebné akvizice. Výsledkem dnes je úspěšná Skupina ICZ, která má za sebou mnoho skvěle odvedené práce a řadu významných klientů.

V řadě oborů patří Skupina ICZ mezi naprostou špičku. Za zmínku stojí například velké procesní registry v ČR, systémy pro zdravotnictví, pro správu dokumentů, ale i logistická řešení kombinující agendu manuálního a automatizovaného skladu s využitím technologie RFID atd.

Na co může být ICZ velmi hrdá je spolupráce na projektech pro NATO (řešení pozemních systémů pro podporu operací bezpilotních letounů Global Hawk), nebo pro eHealth (řešení ePACS pro elektronické předávání lékařské obrazové dokumentace), jiným velkým počinem bylo vybudování systému Extranet ČR, který bezpečně odděluje, šifruje, distribuuje a automatizovaně řídí výměnu informací mezi Bruselem a desítkami uzlů sítě českých ministerstev a dalších orgánů státní moci.

Že ICZ odvádí svou práci na výbornou, dokazuje nejen fakt, že i v tak konkurenčním prostředí patří firma stále mezi špičku ve svém oboru, ale i to, že jejich vize a koncepty přebírají často zahraniční zákazníci.

Vous êtes à la recherche d’une nouvelle opportunité ?

Plus de 200 000 candidats ont trouvé un emploi sur Welcome to the Jungle.

Explorer les jobs