Úspěch začíná u spokojených a zdravých zaměstnanců

20 oct 2021

2 min

Úspěch začíná u spokojených a zdravých zaměstnanců

Společnost Edwards Lifesciences je světovou špičkou v oblasti lékařských inovací se zaměřením na léčbu pacientů se strukturálními srdečními chorobami a monitorování životních funkcí. Na srdci jí leží především blaho pacientů a zlepšování kvality jejich života. Toho dosahuje i díky svým partnerům – klinickým lékařům a mezinárodnímu týmu odborníků na oblast zdravotnictví. Pro společnost Edwards Lifesciences je však také velmi důležitá spokojenost zaměstnanců, protože je známo, že jedině spokojenost umožňuje osobní i profesionální růst. V této firmě není „ochrana zdraví zaměstnanců“ jen prázdná fráze, ale klade se na ni opravdový důraz.

Edwards Lifesciences totiž podporuje své pracovníky na cestě za zdravým a harmonickým životním stylem, a proto vytvořila tzv. Total Wellness Program. Tento program nabízí daleko víc než běžné firemní benefity. Jedná se o inovativní a komplexní projekt na podporu fyzického i duševního zdraví zaměstnanců, který se opírá o šest pilířů.

Šest pilířů programu Total Wellness

Prevence:

Prevence spočívá především v přesvědčení zaměstnanců, aby se o sebe vždy dobře starali, a proto nabízí Edwards Lifesciences lepší přístup ke zdravotní péči. To zahrnuje celou řadu možností, jak mohou zaměstnanci minimalizovat své stávající problémy či potenciální rizika: Mohou například využít nonstop zaměstnaneckého asistenčního programu, nechat se každý rok očkovat proti chřipce, navštěvovat virtuální kliniku a využít služeb odborníků, docházet na dotované masáže na pracovišti nebo si užívat bezplatné členství v meditační aplikaci HeadSpace.

Výživa:

Řešení těch nejsložitějších otázek medicíny vyžaduje duševní rovnováhu, a jak je známo, zdravá strava přispívá k lepší mozkové činnosti. V Edwards Lifesciences je pro zaměstnance na pracovišti k dispozici čerstvé sezónní ovoce a na všech celopodnikových schůzích jsou v nabídce také zdravé obědy včetně vegetariánské varianty. Společnost Edwards chápe, že různí lidé mají různé nutriční požadavky a omezení, a proto nabízí možnost výběru – například ve všech společných ledničkách jsou k dispozici i bezlaktózové a sójové mléčné nápoje.

Sport:

Dobrá fyzická kondice je klíčem ke zdravému tělu i mysli. Proto jsou pracoviště společnosti Edwards Lifesciences vybavena zařízením pro aktivní životní styl. Zaměstnanci mohou dle libosti navštěvovat plně zařízenou posilovnu a fitness centrum, kde jsou mimo jiné nabízeny i bezplatné lekce pilates a jógy. Mnoho zaměstnanců chodí společně běhat a účastní se různých přátelských sportovních klání.

Vzdělání:

S potřebným vzděláním je možné činit informovaná rozhodnutí a vydat se tak na cestu za zdravým životním stylem. Společnost Edwards proto nabízí svým pracovníkům několik možností, jak se naučit vše, co je ke zdravému životnímu stylu potřeba. Cílem těchto projektů, od interních online školení po externí vzdělávací workshopy, je naučit zaměstnance vytvářet zdravé návyky a budovat celkovou duševní i tělesnou kondici. Každý může navíc zdarma používat aplikaci Mind Tools, kde jsou na jednom místě vždy dostupné všechny relevantní informace.

Finanční gramotnost:

Lidské zdraví a osobní jmění spolu také úzce souvisejí. Studie ukazují, že finance jsou jedním z nejvýznamnějších stresových faktorů, který působí na dnešní společnost. Firemní program Total Wellness je navržen tak, aby mimo jiné zaměstnancům pomohl pochopit a maximálně zúročit finanční benefity společnosti Edwards Lifesciences. Celá řada zaměstnanců využívá příspěvků na penzijní spoření společnosti Edwards a všichni mají navíc možnost zapojit se do programu zaměstnaneckých akcií.

Podpora komunity:

Pomáháme-li ostatním, dodává to našim životům smysl a přináší tak pocit spokojenosti, seberealizace a naplnění. Proto Edwards Lifesciences vybízí zaměstnance, aby podali pomocnou ruku svému okolí. Nejedná se jen o plané řeči – všichni zaměstnanci mají k dispozici jeden placený den ročně na dobrovolničení v neziskové organizaci dle vlastního výběru. Zaměstnanci společnosti Edwards Lifesciences v Praze projevili o dobročinné akce tak velký zájem, že dokonce založili sdružení pro charitativní akce, které zájemcům poskytuje informace o dobrovolnických projektech v dané lokalitě.

Šest pilířů na podporu zdraví společnosti Edwards Lifesciences je důkazem toho, že v této firmě lidé nejen pracují, ale pracují i sami na sobě. Chcete-li rozvíjet svou kariéru ve firmě, kde je spokojenost zaměstnanců na prvním místě a kde se podporuje zdravý životní styl a pomoc druhým, pak je Edwards Lifesciences tím pravým místem pro vás. Tady vám nikdy nedojde inspirace.

Úspěch začíná u spokojených a zdravých zaměstnanců