How To: Be a Great Manager

Publicado en How To

27 nov 2019

Byť manažérom už dávno nie je vysnívaným povolaním, možno je to preto, že byť skvelým manažérom je čoraz ťažšie. V 21. storočí už manažment nie je o tom byť dobrým lídrom. Je to aj o tom, že viete počúvať, pochopiť, motivovať a podporovať svojich zamestnancov. Výzvou pre každého manažéra je zapojiť svoj tím ľudí do projektov, na ktorých majú pracovať. Nanešťastie, keď sú manažéri konfrontovaní s týmto novým druhom zodpovednosti, majú problém sa prispôsobiť. Napríklad v roku 2017 odhalila medzinárodná anketa inštitútu Gallup, že 70 % zamestnancov, ktorí zažívali znížené pracovné nasadenie, uviedlo, že za to môže manažment. Ako je možné byť skvelým manažérom napriek novým manažérskym výzvam?

Aby sme získali odpoveď na túto otázku, opýtali sme sa profesionálnych podnikateľských koučov na tipy a triky ako na to.

Joost Smits van Waesberghe pôsobil dlhé roky na vysokej manažérskej pozícii v spoločnosti Procter & Gamble. Dnes je viceprezidentom dodávateľského oddelenia medzinárodnej kozmetickej firmy. Manažment pre neho musí zahŕňať tímovú motiváciu. Prevedie nás vývojom techník a výziev súčasného manažmentu.

Po dlhej kariére v pozícii manažéra predaja pre Danone sa stala Norine manažérskou koučkou. Posledných 10 rokov pomáhala manažérom získavať nové schopnosti a využívať ich efektívnejšie. Špecializuje sa na vzťahový manažment a prezradila nám, čo podľa nej robí z každého manažéra skvelého manažéra.

Clément je spoluzakladateľom startup firmy Convelio, ktorá sídli v Londýne a v Paríži. Zaspomína si s nami na svoje manažérske začiatky aj na to, akým výzvam musel čeliť – od rýchleho rastu, až po fakt, že sa stará o tímy v dvoch krajinách.

Las temáticas de este artículo