GSK poskytuje zaměstnancům a jejich rodinám špičkovou péči v oblasti prevence

30 mar 2020

2 min

GSK poskytuje zaměstnancům a jejich rodinám špičkovou péči v oblasti prevence

Stravenky, posilovna, home office, sick days… Příjemné (a důležité) benefity, které už ovšem řada z nás vnímá jako samozřejmost a často je přejde bez většího zájmu. Z většinové šedi však vystupuje GSK se svým programem Partnership for Prevention (P4P). Čím je tento program zajímavý a co nabízí?

Přestože se v posledních letech stal zdravý životní styl čím dál tím více skloňovaným tématem, tak prevenci, která je jeho nedílnou součástí, lidé bohužel stále opomíjejí. Svou roli v tomto jistě hraje i fakt, že ne všichni mají v otázce prevence stejné možnosti. GSK jako globální farmaceutická společnost si těchto nerovností všimla. „Náš strategický tým již několik let globálně monitoruje a vyhodnocuje situace na našich pobočkách. I díky tomu jsme zjistili, že v oblasti prevence zdraví jsou mezi jednotlivými zeměmi někdy až propastné rozdíly,“ říká Karolína Holušová, HR Country Manager pro Českou republiku.

image

Prevetivní péče s VIP přístupem

Hlavní myšlenkou programu P4P je aby se zaměstnanci GSK cítili lépe, byli produktivnější a žili déle. Výhoda benefitu P4P spočívá v tom, že GSK jako zaměstnavatel uhradí konkrétní služby preventivní péče nejen svým zaměstnancům, ale také jejich rodině, a to rodičům, dětem a partnerům. Tento benefit přitom zahrnuje přístup až ke 40 preventivním zdravotním službám s nulovými náklady i v zemích, kde si kvalitní zdravotní péči může dovolit jen málokdo. GSK hradí zaměstnancům nadstandardní služby s VIP přístupem, které jsou v souladu s doporučeními Světové zdravotnické organizace (WHO), na vyšetření se tak nečeká několik měsíců.

Zaměstnanci GSK mohou využít těchto služeb:

• celkové preventivní vyšetření lékařem,
• laboratorní vyšetření (krevní obraz, glykémie, hemoglobin, cholesterol),
• program na odvykání kouření, nikotinové náplasti a žvýkačky,
• prevence HIV,
• vakcíny pro děti a dospělé v neomezené míře.

„Kolegové zatím nejvíce využívají možnost očkování. Nejoblíbenější jsou vakcíny proti sezónním nemocem jako chřipka nebo klíšťová encefalitida, ale také proti meningokokům,“ odpovídá Karolína na dotaz, která služba se mezi zaměstnanci těší největší oblibě.

image

Karolína Holušová, HR Country Manager, Česká republika

Více než jen benefit

GSK se s P4P vymyká klasické myšlence benefitu – ten už v tomto případě není vázán pouze na přímého zaměstnance. Umožňuje přístup ke kvalitní zdravotní péči i těm, kdo pro společnost nepracují. „Aby se komunikační bariéra mezi námi jako společností a rodinou našeho zaměstnance prolomila, pořádáme každý rok akce se zaměřením na zdraví a sport. Díky tomu máme možnost oslovit rodinné příslušníky napřímo a posílit tak jejich povědomí o důležitosti preventivní péče,“ dodává Karolína.

Převedeme-li program na čísla, momentálně jej aktivně využívá přes 450 lidí a GSK do něj za poslední dva roky v České republice investovalo částky v řádech milionů korun.

Se svým sloganem „Patient first“ působí společnost GSK na trhu již od roku 1715. Kanceláře má po celém světě a díky diverzitě pracovního prostředí se jí daří řešit obtíže pacientů efektivně a rychle. GSK, mimo jiné, podporuje kariéru svých zaměstnanců. Pro absolventy vysokých škol, kteří mají ambici zastávat v budoucnosti vedoucí pozice, je připraven například speciální „Future Leaders Programme“, kde si můžete vyzkoušet práci v několika odděleních a stáž v zahraničí. Co nového v GSK plánují zjistíte zde.