Pobyt na tvrzi jako teambuilding? Pro herní vývojáře z Warhorse tradice!

Oct 23, 2020

2 mins

Pobyt na tvrzi jako teambuilding? Pro herní vývojáře z Warhorse tradice!

Teambuildingy tvoří důležitou součást firemní identity. Umožní lidem lépe se poznat, pomáhá utužovat vztahy také mimo pracovní dobu nebo kanceláře a hlavně tvoří nezapomenutelné zážitky. Ani herní vývojářské studio Warhorse v tomto případě není výjimkou. Autoři úspěšného RPG z českých zemí Kingdom Come: Deliverance našli své zaslíbené místo přesně tam, kde byste to možná čekali. Na historické tvrzi!

Do tvrze Malešov se vydali v roce 2020 pošesté za sebou. Dá se říct, že ve firmě má tento teambuilding už legendární status. Každoročně se na něj všichni těší a v kalendáři většiny má pevně vyhrazené místo. Vytvoří se na něm několik zábavných historek, které se opakují ještě několik let poté, a hlavně je to ideální způsob odreagování pro všechny.

„Pro někoho vypadá vývoj her jako zábava, ale pro nás je to práce. Pojí se s tím spousta stresu a dohánění termínů, jako všude jinde,“ vysvětluje marketingový ředitel a pravidelný účastník teambuildingu Jiří Rýdl. Nejen on vždy rád uvítá, že se dostane z běžné rutiny neustálých porad, videohovorů nebo dokumentování. Je to pro lidi ve firmě také ideální způsob, jak se poznat napříč týmy. Některé skupiny se už z podstaty své práce nemohou potkat, což je ještě více umocněno dnešní dobou, kdy se v rámci prevence preferuje práce na dálku.

image

Jak takový nápad s historickou tvrzí vůbec vznikl? Počátky lze najít u piva. „Pivovar Malešov pro nás vyráběl speciální Kingdom Come: Deliverance pivo. Sousedí přímo s touto tvrzí, slovo dalo slovo a využili jsme pozvání,“ říká Jiří. Z původního prvního teambuildingu se stala tradice, které se teď zúčastnilo zhruba 60 lidí. O organizaci se starají dobrovolníci, někdo má spíše blíže k jídlu, ostatní dovezou hudební nástroje či deskové hry a další zase plánují výlety po okolí. Každý se může zapojit a vymyslet něco svého.

Jednou z dalších výhod je i samotná inspirace pro vlastní vývoj. Kingdom Come: Deliverance je středověké RPG z českých zemí, které si zakládá na co největší historické přesnosti. Výlet do historie v podobě návštěvy tvrze je pak ukázkovým spojením užitečného s příjemným. „Celá tvrz je pečlivě zrekonstruována, dostali jsme k ní navíc komentovanou prohlídku. Místní černá kuchyně byla skoro stejná, jakou jsme my vytvořili ve hře. I proto to místo máme rádi!“ vysvětluje Jiří.

Kromě zábavy na samotné tvrzi jsou samozřejmostí také ostatní aktivity. Letošní rok se vydali prozkoumat podzemí v Kutné Hoře, která je nedaleko. Teambuilding pravidelně doplňují sportovní turnaje, deskové hry, kvalitní jídlo a neformální pobavení u grilu. Specialitou pobytu je pak kapela, která je složena z kolegů-vývojářů a pravidelně každoročně přichystá koncert.

image

Foto: Thechamber.cz