Onboarding ve společnosti Edwards Lifesciences si opravdu užijete

Oct 20, 2021

3 mins

Onboarding ve společnosti Edwards Lifesciences si opravdu užijete

Edwards Lifesciences je světovým lídrem v oblasti lékařských inovací se zaměřením na léčbu pacientů se strukturálními srdečními chorobami a monitorování životních funkcí. Celým svým srdcem se snažíme zlepšovat životy nejen pacientů, ale i našich zaměstnanců. Víme, že rozhodnutí o tom, kam půjdete pracovat, je jedno z nejdůležitějších. Proto jsme vymysleli, jak to udělat, aby se u nás kolegové cítili jako doma už od prvního dne. Máme pro to speciální postupy i nástroje. Jinými slovy, nemusíte si tu dělat s ničím starosti a od chvíle, kdy k nám nastoupíte, se můžete soustředit jen na pomáhání pacientům.
Příklad vydá za tisíc slov, a tak jsme se zeptali tří čerstvě přijatých kolegů, co si o našem promyšleném onboardingu myslí.

Pohovor

Příprava na první den v nové práci začíná daleko dřív. Společnost Edwards Lifesciences dbá na to, aby přijímací řízení probíhalo naprosto hladce a aby při něm uchazeči už před samotným nástupem poznali, jak se u nás jedná s novými kolegy.

Monika pracuje na pozici Senior Education Specialist a do Edwards Lifesciences se vrátila v roce 2020 poté, co pracovala pro jinou společnost. Byla jí nabídnuta příležitost podílet se na projektu zaměřeném na zdokonalování péče o nemocniční pacienty, ale Monika váhala, zda je pro změnu práce ten pravý čas. Přístup společnosti a průběh přijímacího řízení ji přesvědčil, že by se měla vrátit.
„Od začátku do konce to bylo perfektní. Brala jsem to jako jasný signál, že tenhle projekt je něco pro mě, a tak jsem nakonec odešla z práce, kde jsem byla spokojená. V Edwards Lifesciences mě přesvědčili, že u nich budu ještě spokojenější. A měli pravdu.“

Ideální první pracovní den

Chceme, abyste se u nás cítili jako doma ode dne číslo jedna. Ne abyste celý den strávili nešťastní z hromady papírů a z toho, že nemůžete nikde nic najít. O všechno se postaráme předtím, než začnete – a je jedno, jestli budete pracovat z domova, nebo z kanceláře.

Když se o práci v Edwards ucházel Miloš, dnes Digital Education Manager, probíhalo celé přijímací řízení online. Dostal zajímavou nabídku pracovat na pozici, která by skutečně otestovala jeho schopnosti, a to se mu líbilo. Nastoupil zrovna v období, kdy bylo ještě možné docházet několik dní v týdnu do kanceláře. Hned první den zjistil, že je pro něj všechno nachystané – od potřebných informací přes vstupní karty až po přihlašovací údaje. Kolegové byli připraveni ho uvítat. Tenhle první den strčil do kapsy všechny předchozí práce: „Byl to naprosto perfektní první den v práci. Mohl jsem se rovnou začít zaškolovat, nezdržovaly mě žádné organizační věci.“

Vždycky budeme dělat všechno pro to, abyste se u nás cítili dobře už od první chvíle. Každá pracovní pozice je jiná a náš onboarding tomu odpovídá. Po rychlém zaškolení mohl Miloš vycestovat na návštěvu do Švýcarska, kde se potkal s dalšími kolegy a začal budovat pracovní vztahy, ze kterých dodnes těží.

Jedna země vám nestačí? Žádný problém

Pokud se chcete za prací přestěhovat do jiného státu, nejste v tom sami. Pro nás je hlavní, abyste měli vše, co potřebujete, ať už přicházíte odkudkoliv. Lilliana (Senior Analyst Accountant) se přestěhovala z Kolumbie do Prahy, protože tak může obsluhovat více lokalit, a ne jenom jednu zemi. Brala to jako skvělou kariérní příležitost.

Pohovor proběhl úspěšně, ale pak ji ještě čekal složitý přesun do Česka. Podpořili jsme ji na každém kroku. Zařídili jsme jí bydlení na první dva měsíce, než se rozkoukala, pomohli jsme jí s úřady a získáním víza. Jak říká: „Rozhodně se mi takhle stěhovalo líp, než kdybych v tom byla sama.“

Ale onboarding nekončí prvním dnem, což platí dvojnásob, když začínáte v cizí zemi. Lilliana zjistila, že se může v nové práci opřít o své kolegy. „Aklimatizace je vždycky náročná, ale Edwards je mezinárodní společnost, takže jsem v Praze potkala třeba dva kolegy z Brazílie.“

Neustálé zdokonalování

Co je při onboardingu užitečné dnes, už nemusíme potřebovat zítra. Proto u nás funguje tým pracovníků, který se specializuje na kontrolu a zdokonalování onboardingových postupů, aby měli noví kolegové vždy správný start v nové práci a nic je nezdržovalo od pomáhání pacientům. Nových kolegů se vždy ptáme na jejich zkušenost, a tak víme, co jim pomohlo nejvíc a co máme do budoucna změnit.

Naše společnost se neustále vyvíjí, a to na všech úrovních. Když se k nám Monika vracela po pěti letech, nemohla uvěřit svým očím, co všechno se tu změnilo. A za dalších pět let bude zase všechno jinak, to se můžete spolehnout.

Překlad: LexiPro
Foto: Welcome to the Jungle
Sledujte Welcome to the Jungle na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu a začněte odebírat novinky a nechte si posílat inspiraci každý týden.

Onboarding ve společnosti Edwards Lifesciences si opravdu užijete