Nejprogresivnější zaměstnavatel roku?

Nov 06, 2017

2 mins

Nejprogresivnější zaměstnavatel roku?

Tak vám to řekneme! Progresivní zaměstnavatel se neměří množstvím fotbálků ani pingpongových stolů na pracovišti. Jedná se o práci s tvrdými daty metodikou Saratoga, kterou zpracovává společnost PwC. Co to tedy je? Je to velká hromada čísel v množství tabulek. Zohledňuje se tu úroveň a systém odměňování, výdaje na vzdělávání zaměstnanců, jejich fluktuace – tedy stabilita v zaměstnání, i systém interního povyšování, apod.

Sazka se do soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku přihlásila vůbec poprvé a skórovala v kategorii do 500 zaměstnanců. Organizátoři ji příhodně označili za „objev roku“ mezi zaměstnavateli. Cenu na slavnostním galavečeru převzala HR ředitelka Sazky Kateřina Lukášová.


Sazka jde s dobou, s kolegy i se zákazníky

Za opravdový milník v historii společnosti lze považovat rok březen 2017, kdy Sazka vstoupila do digitálního prostředí a začala nabízet zákazníkům jejich oblíbené hry online. U řady zaměstnanců proto došlo k poměrně významnému rozšíření nových kompetencí. S rozjezdem nové platformy se začaly rozšiřovat týmy primárně v IT, digitálním marketingu a CRM. Sazka tak stojí před stejnou výzvou jako množství jiných firem – získat nadšené profíky, kteří se nebojí být průkopníky a práce je baví, a to zejména v oblasti informačních technologií.

„Uplatní se u nás, jak čerství absolventi, tak zkušení matadoři, zájem máme především o talenty z oblasti informačních technologií. Snažíme se vyhledávat zaměstnance, pro které je důležitý úspěch celé společnosti, jsou inovativní a dokáží mezi sebou efektivně spolupracovat. Těšíme se na všechny, kteří nám pomůžou stát se znovu Zaměstnavatelem roku,“ popisuje Kateřina Lukášová.

Nováčci v Sazce

Jak Sazka pracuje s nováčky? „Je pro nás velmi důležité naslouchat názorům našich zaměstnanců a snažit se tak vytvářet pozitivní pracovní prostředí. Neustále pracujeme na vylepšení procesu adaptace nových zaměstnanců a současně se snažíme od nováčků načerpat jejich postřehy z prvních měsíců a vytvořit jim takové pracovní prostředí, aby mohli odvádět co nejlepší práci,“ říká Kateřina Lukášová.

„Že je Sazka dobrá značka mi bylo jasné už před rozhodováním, kam bych chtěl nastoupit. Má dobré jméno, je respektovaná a málokterá společnost u nás se může chlubit tak dlouhou historií. Řešíme tady náročné úkoly, ale pracujeme na nich společně. Posouvá se tím celý tým i firma. Cení se, když přijdeš s vlastním nápadem. A to nejsou jen otřepané fráze. Jasně, že tady máme spoustu benefitů, jako v jiných firmách, ale v Sazce jsou hlavním benefitem lidi," říká nováček ve firmě Ivan Dvořák, čerstvě zastává pozici Marketingového manažera pro SAZKAmobil.

„Lidé tady ve firmě na mě udělali skvělý dojem. A to nemluvím jen o oddělení, kde pracuji. Tady potkáte kohokoli na chodbě a všichni jsou přátelští. Můžete se bavit o čemkoli, a hlavně s kýmkoli. Nezáleží na tom, jestli je to generální ředitel nebo kluk z kontaktního centra," říká nováček ve firmě Petr Lubojacký, čerstvý Senior CRM specialista.